Wat is OM

 

Orgasmic Meditation is een oefening voor je welzijn (zoals yoga of Pilates). OM is ontworpen voor singles of stellen om meer verbinding, vitaliteit, plezier en waarde te leren ervaren in elk gebied van hun leven. OM is geen seks, maar werkt wel met de seksuele energie.

 

Iedereen kan Orgasme ervaren. Denk je van niet? Binnen de visie van OM maken we een onderscheid tussen Orgasme en climax. Het is niet die 10 seconden vuurwerk waar we meestal op gefocust zijn. Het is niet dat ‘ene’, zoals we op tv en films zien, of zoals we denken dat een orgasme eruit hoort te zien. Orgasme is het ervaren van al je lichaamssensaties, vrij van oordeel. Een bron van energie, die je kan gebruiken om je zelfvertrouwen, gezondheid, intimiteit en meer te versterken.

 

Mensen beoefenen OM om verschillende redenen. Om hun eigen lichaam beter te leren kennen, meer verbinding te kunnen voelen met zichzelf en anderen, meer energie te hebben, in de ‘flow’ te komen en te blijven, te groeien en te ontdekken op het gebied van hun seksualiteit en hun verlangens te leren verwoorden.

 

De oefening is simpel, duidelijk en herhaalbaar, waarbij de focus ligt op de clitoris, het vrouwelijk centrum voor kracht en plezier. Omdat iedere OM dezelfde stappen volgt, leer je uit je hoofd te komen, je gevoel te volgen, te luisteren naar je lichaam en in het hier en nu te zijn.

 

Vrouwen leren om los te laten en te ontvangen. Mannen leren zich te ontspannen en het doelgerichte los te laten. Een meditatie die voor beide partners even krachtig is.