Het vinden van een OM partner

Niets zo spannend als het beginnen aan Orgasmic Meditation. Toen ik voor het eerst over de meditatie hoorde was ik vooral argwanend. Klonk geweldig: je wordt vijftien minuten intiem gestreeld, dan zeg je mekaar gedag en ben je vrij om te gaan. Waar zat het addertje onder het gras? In mijn wereld wilde ik tijdens seks of intimiteit vooral dat de ander aan zijn trekken kwam. Wat erin resulteerde dat ik tijdens het vrijen turfde of ik wel genoeg teruggaf. Je kan je voorstellen dat mijn seks niet spetterend was. Ik had er gewoon nooit zin in, want het werkte bij mij niet. Ik maakte er grappen over (‘ik heb andere hobby’s’), maar eigenlijk was ik knap cynisch en teleurgesteld. En daar had ik op een gegeven moment schoon genoeg van. Ik ben ook een mens. Als anderen plezier kunnen beleven aan seks, dan kan ik dat potverdrie toch ook? Dus met mijn scepsis onder de arm ben ik in gesprek gegaan met de Orgasmic Meditation coach. Na al mijn vragen op hem afgevuurd te hebben (Dus ik hoef écht niks terug te geven? 'Doe ik dit voor mezelf?) wist ik dat ik het een kans wilde geven.

'Coach, ik ben om, ik ga OM-en!'

'Geweldig' zei coach. 'Je eerste stap is het vinden van een partner’.

 

Daar zat ik dan. Single, hoopvol, maar met de opdracht: maak een lijst van mensen die je vertrouwt en ga met ze in gesprek. HALLO, moet ik nu mensen gaan bellen en hier met ze over praten??? Tja, dat hele gedoe met intimiteit gaat natuurlijk wel over je openstellen en kwetsbaar zijn. Kom Mar, dit gaat over je verlangen en je goed kunnen voelen. Lijstje gemaakt. Telefoon gepakt. Ik heb eerst een half uur de toetsen uit mijn telefoon gestaard voordat ik de eerste durfde te bellen. Druk gewoon op dat f***groene knopje!! Oké dan. Nam-ie nog op ook! Na tien minuten praatje pot vroeg hij:

‘Maar waarom bel je eigenlijk’? Toen moest ik wel.

‘Nouhou, eeeh, ik heb een meditatie ontdekt die je met zijn tweeën moet doen, maar die is nogal eh, persoonlijk. Dus ik ben mensen aan het bellen die ik vertrouw, om ze te vragen of ze dat samen met mij willen doen. Jij bent de eerste’.

‘Oh, wat fijn dat je aan me denkt. Maar wat is dat dan voor meditatie?’

‘Het heet Orgasmic Meditation’.

De stilte aan de andere kant was lang en oorverdovend.

‘Oké. Vertel er eens wat meer over’.

 

Ongemakkelijk was het wel. Maar uiteindelijk ook heel erg leuk en persoonlijk. Open zijn en delen over de dingen die belangrijk voor je zijn geeft een gevoel van verbinding. We hebben de meditatie nooit samen gedaan, maar de vriendschap is er nog steeds. Beginnen met OM is superspannend. De eerste stap is de moeilijkste. Nu heb ik mijn eigen praktijk. Het gesprek openen is nog steeds spannend hoor, ik geloof niet dat dat weggaat. Maar het wordt steeds makkelijker.

 

Marga

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0